ПравилнициПочетна

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „СЕЋАЊЕ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“
У свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" промовисана је књига „Сећање не сме да стане“, коју је приредила православна мисионарка Зорица Ковачев. Реч је о исповедницима и новомученицима српским који су канонизовани крајем XX века.

Опширније...

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ У СВЕТЛОСТИ ВАСКРСЕЊА“
У изложбеном простору Библиотеке синоћ је отворена изложба „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“, коју чине радови монахиње Марије (Антић), припаднице сестринства српског православног манастира Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу.Радови су рађени у комбинованој техници, а највећим делом су иконичне представе по узору на српску и руску иконописачку традицију.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СТАРЕЊЕ БЕЗ АУТОЦЕНЗУРЕ“
У четвртак, 23. новембра у Свечаној сали библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу биће одржана промоција књиге „Старење без аутоцензуре“. Ауторка ове драгоцене књиге за сва животна доба је Радмила Пеција Урошевић, магистар социолошких наука, новинар, приповедач.

Опширније...

 

ДОДЕЛА НАГРАДА ЗА НАЈУКУСНИЈУ И НАЈЛЕПШУ ПОГАЧУ
На иницијативу Удружења „Етно домаћица“ из Лазаревца, које води домаћица Милица Стојковићнедавно је, у оквиру Дана европске баштине, одржана промоцијиакције уписа у регистар нематеријалног културног наслеђа Републике Србије, косовске стругане погаче.

Опширније...

 

ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА "ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ КРОЗ БОЈЕ ЈЕСЕНИ“
У петак, 10.11.2023. године у холу Библиотеке свечано је отворена изложба дечијих радова у склопу пројекта под називом "Велико срце деце Србије кроз боје јесени ", OШ „Диша Ђурђевић“ Лазаревац. Радове су припремили ученици одељења III/1 ове школе, користећи материјале из природе, попут листова дрвећа, жирева и кестења.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 204