ПравилнициПочетна

САОПШТЕЊЕ ЖИРИЈА ПОВОДОМ НАГРАДНОГ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА „УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ“
На наградни књижевни конкурс који су објавили Клуб књижевних стваралаца „Димитрије Туцовић“ и Библиотека „Димитрије Туцовић“ пристигли су радови ученика основних и средњих школа из Лајковца, Ниша, Ћуприје, Београда и Лазаревца.

Опширније...

 

ИЗЛОЖБА ПОКЛОНА У ВЛАСНИШТВУ БИБЛИОТЕКЕ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“
Посетиоци Библиотеке ће у  изложбеном простору  до 31. јануара 2024. године моћи да погледају  изложбу поклона из колекције у власништву Библиотеке „Димитрије Туцовић“, којој су уметници из Лазаревца, али и из целе Србије несебично даровали. Збирка је формирана протеклих десет година, а дародавци су најчешће у знак захвалности за организовану изложбу установи остављали по рад или комплетну изложбу.

Опширније...

 

ОСНОВАН КОНЗОРЦИЈУМ БИБЛИОТЕКА ЗА РАЗВОЈ СРПСКОГ БИБЛИОТЕЧКО-ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА - БИСИС
Петнаест српских јавних библиотека основало је у петак, 22. децембра 2023. године БИСИС конзорцијум, са циљем одржавања, развоја и промоције система БИСИС. Уговор о оснивању конзорцијума свечано је потписан у Библиотеци града Београда.

Опширније...

 

НАГРАЂЕНИ НАЈАКТИВНИЈИ ЧИТАОЦИ БИБЛИОТЕКЕ ЗА 2023. ГОДИНУ
У уторак, 26. децембра у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“, одржана је манифестација  „Нај читалац“, коју Библиотека традиционално организује пред крај сваке године. Најактивнијим читаоцима 2023. године, Деда Мраз је уручио заслужене награде у више категорија: најмлађи, основци средњошколци, одрасли, пензионери, породични, као и најактивнији читаоци у огранцима наше библиотеке. Програм су употпунили ученици музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лаѕаревца.

Опширније...

 

ДИГИТАЛНИ ДИСПЛЕЈ КАО ИНФО ПУЛТ У БИБЛИОТЕЦИ
Дигитални дисплеј као инфо пулт у библиотеци постављен је почетком децембра у улазном холу библиотеке и свакодневно му приступа велики број корисника. Једноставност, прегледност и савремени приступ је оно што привлачи посетиоце библиотеке да се за информације обрате дигиталном дисплеју као инфо пулту.
Посетиоци књижевних програма, захваљујући атрактивности медија, такође користе услуге дигиталног дисплеја.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 206