Почетна

НАГРАДНИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „КОЛУБАРСКА БИТКА“
Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца објављује наградни књижевни конкурс поводом обележавања годишњице Колубарске битке. Реч је о конкурсу за најбољу необјављену песму или кратку прозну форму. Право учешћа имају сви аутори који пишу на српском језику.

Опширније...

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА
Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, који се у целом свету обележава 25. новембра, Удружење жртава насиља ХАЈР организовало је модну ревију и перформанс под називом "Живот је писта једнака за све". Перформанс је одржан у среду, 17. новембра у атријуму Народног музеја Београд. Из Лазаревца су у припреми и реализацији овог догађаја учествовале Музичка школа „Марко Тајчевић“, Прво приградско позориште „Пулс театар“ и Библиотека „Димитрије Туцовић“.

Опширније...

 

ПРИЧА У ДРВЕТУ
У уторак, 8. новембра 2022. у холу библиотеке отворена је изложба скулптура у дрвету Милисава Стојановића под називом „Прича у дрвету“.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФИЈЕ „НА КАПИЈАМА КОНСТАНТИНОПОЉА“
У четвртак, 27. октобра, упркос великом хришћанском празнику и бројним спортским догађајима те вечери, у библиотеци у Лазаревцу се окупио завидан број посетилаца заинтересованих да испрате представљање књиге историчара и академика Славенка Терзића „На капијама Константинопоља“.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА ДРАМЕ „КВИНТНИ КРУГ“
Промоција драме „Квинтни круг“ Лидије Ћирић одржана је у Свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу у уторак 18. октобра. На промоцији су поред ауторке говорили директорка Библиотеке Јасмина Иванковић и писац Веља Жуњић, а одломке је читала Марија Поповић.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 182