Почетна

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ЖЕНЕ У ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ 1941-1944“
У четвртак, 9. марта у свечаној сали библиотеке представљена је књига „Жене у окупираној Србији 1941 – 1944“ др Љубинке Шкодрић. Уводну реч о књизи дао је историчар др Драгомир Бонџић, а програм је водила Милица Матијевић.

Опширније...

 

НОВО ЛАГУНИНО ИЗДАЊЕ ПРЕДСТАВЉЕНО У ЛАЗАРЕВЦУ
У понедељак, 27. фебруара 2023. године у свечаној сали библиотеке одржан је разговор о новој књизи Ненада Илића „I-SKY“ који је водила Милица Матијевић. Роман се рекламира као „футуристичка прича у најбољем духу Матрикса“.

Опширније...

 

ГОСТИ ИЗ ВАЉЕВА ПРЕДСТАВИЛИ КЊИГУ О ШПАНСКОЈ ГРОЗНИЦИ
У четвртак, 2. марта у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге „Епидемија шпанске грознице у Србији 1918-1919“ аутора професора др Владимира Кривошејева.  Уз промоцију књиге у холу је постављена изложба „Оглашавање у време пандемије шпанске грознице у 1918-1919“ студената Академије струковних студија Западна Србија, одсек Ваљево под менторством др Биљане Рабасовић и професора др Владимира Кривошејева.

Опширније...

 

„СВЕТ ЈЕ ИСТИ“
У уторак, 28. фебруара у библиотеци је одржана промоција путописне књиге "Свет је исти" Миросалава Радаковића. О књизи су говорили Карло Астрахан, уредник издања и Ратко Кушић, филмски и телевизијски сниматељ и режисер и сам светски путник.

Опширније...

 

СЕЋАЊЕ НА ПРОФЕСОРА ЧЕДУ ЖИВАНОВИЋА
У четвртак, 24. фебруара 2023. године у сали библиотеке је одржано књижевно дружење у сећање на професора Чеду Живановића. У организацији Књижевног клуба "Димитрије Туцовић" окупили су се поштоваоци и пријатељи професора Живановића који је у овом граду оставио неизбрисив траг на више нивоа. Чланови клуба читали су одломке из професорових путописа, а у томе су им се придружили и ученици лазаревачке Гимназије.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 194