ПравилнициПочетна

ДОДЕЛА СРЕБРНОГ ГАШИНОГ ПЕРА
Сребрно Гашино перо 35. Фестивала за најдуховитију књигу за децу објављену на српском језику између два Фестивала, добио је Душко Домановић за књигу “Наврх дима из димњака”. По речима овогодишњег добитника Златног Гашиног пера, Бранка Стевановића, Домановић уважава речи Душка Радовића да деца захтевају праве, зреле, ведре и мудре песме. Пише поезију, кратке приче и драме, како за децу, тако и за одрасле.

Опширније...

 

ФЕСТИВАЛСКИ ПИСЦИ ПОСЕТИЛИ ШКОЛАРЦЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ЛАЗАРЕВАЦ
Други дан 35. Међународног фестивала хумора за децу са слоганом „Радост, смех и игра за сву децу“, почео је посетом дечијих писаца основним школама са територије наше општине.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ЈА САМ БИО, ХАЈДЕ МАЛО И ТИ“, ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДОБИТНИКА ЗЛАТНОГ ГАШИНОГ ПЕРА
Првог дана Фестивала представљена је нова Гашина књига под насловом „Ја сам био, хајде мало и ти”, прошлогодишњег добитника Златног Гашиног пера, које је додељено Пеђи Трајковићу, који више није са нама.

Опширније...

 

КЊИЖЕВНА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ СА ГОРДАНОМ ТИМОТИЈЕВИЋ
У оквиру Фестивала, на дечијем одељењу Библиотеке, одржана је књижевна радионица за развој и богаћење културе изражавања.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЛАЗАРЕВАЦ ЈЕ ДЕЧЈИ ЛАЗАРСМЕХ“
Промовисана је и књига “Лазаревац је дечји Лазарсмех”, која је настала поводом 35. Међународног фестивала хумора за децу, са жељом да се речи добитника награда и учесника Фестивала посвећене Лазаревцу и Фестивалу нађу међу корицама.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 206