Почетна

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА
Радно време за празнике:

Петак, 30.12.2022. од 8 до 18 часова

4,5 и 6. јануар 2023.
од 8 до 14 часова
 

АРХЕОЛОШКА РАДИОНИЦА У ПУ „ИВА И МАША“, РУДОВЦИ
Данас смо на позив дошли у госте, у ПУ „Ива и Маша“, објекат у Рудовцима. Тема је била археологија. Сазнали смо шта проучава археологија, колико је важна за историју, о наукама са којима је блиско повезана и шта је неопходно једном археологу за рад. Оно што смо научили искористили смо одмах у откопавању више локалитета. Откопани артефакти су уредно означени означени, фотографисани и послати на даљу анализу.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СКРИВЕНА ИСТОРИЈА: СТРАДАЊЕ СРБА У НДХ“
У четвртак, 1. децембра 2022. године с почетком у 18:30 у библиотеци је промовисана књига аутора Сретена Јаковљевића „Скривена историја: страдање Срба у НДХ 1941 – 1945“.

Опширније...

 

„АГАПЕ“ У ЛАЗАРЕВЦУ
Ако смо у потрази за смислом, за инспирацијом и снагом, треба да застанемо испред две аутобиографске књиге које су нам оставили велики умови српског народа, Никола Тесла и Михаило Пупин. Оно што проналазимо читајући њихову живу реч није само прича о два генија већ и прича о њиховом духу и срцу.

Опширније...

 

ВОЛИМО ДОБРЕ КЊИГЕ СВАКОГА ДАНА ПО МАЛО
Добре дечје књиге увек су биле извор радости за целу породицу а од недавно су и повод да се једном месечно, у оквиру читалачког клуба Дечје културне географије и Библиотеке ‚‚Димитрије Туцовић“, дружимо са децом и родитељима из Лазаревца.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 186