Почетна

ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФИЈЕ „НА КАПИЈАМА КОНСТАНТИНОПОЉА“
У четвртак, 27. октобра, упркос великом хришћанском празнику и бројним спортским догађајима те вечери, у библиотеци у Лазаревцу се окупио завидан број посетилаца заинтересованих да испрате представљање књиге историчара и академика Славенка Терзића „На капијама Константинопоља“.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА ДРАМЕ „КВИНТНИ КРУГ“
Промоција драме „Квинтни круг“ Лидије Ћирић одржана је у Свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу у уторак 18. октобра. На промоцији су поред ауторке говорили директорка Библиотеке Јасмина Иванковић и писац Веља Жуњић, а одломке је читала Марија Поповић.

Опширније...

 

ОБЕЛЕЖИЛИ СМО СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ
Поводом Светског дана здраве хране који се широм света обележава 16. октобра, ученици првог разреда ОШ „Кнез Лазар“ из Лазаревца дружили су се са песником Милојем Радовићем у Библиотеци „Димитрије Туцовић“. „Кухињске песме“ подстакле су нас на разговор о здравој храни и квалитетним културним садржајима за децу. И мада делује да ове области немају додирних тачака, дошли смо до закључка да је у оба случаја од велике важности да бирамо оно што конзумирамо.

Опширније...

 

ДОДЕЛА НАГРАДЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ „КЊИГОТВОРЦИ“
Ученици четвртог разреда ОШ „Михаило Младеновић Сеља“ из Дудовице данас су са учитељицом Миљаном Чанчаревић посетили Библиотеку, а повод је био додела награде за учешће на конкурсу „Књиготворци“. Ови четвртаци су апсолутни групни победници конкурса, а апсолутни појединачни победник је Виктор Володер, ученик 5, разреда из Обреновца.

Опширније...

 

КЊИГА "ИЗА СВИХ ТИШИНА" ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛАЗАРЕВЦУ
У четвртак, 6. октобра 2022. године, у сали библиотеке одржана је промоција збирке поезије „Иза свих тишина“ Сање Трифуновић Хибловић. О књизи су говорили Љиљана Пакић, професорка српског језика и Карло Астрахан, уредник програма у библиотеци „Милутин Бојић“. Поезију Сање Хибловић читала је професрока Пакић.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 186