ПравилнициПочетна

ИЗЛОЖБА ПОКЛОНА У ВЛАСНИШТВУ БИБЛИОТЕКЕ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“
Посетиоци Библиотеке ће у  изложбеном простору  до 31. јануара 2024. године моћи да погледају  изложбу поклона из колекције у власништву Библиотеке „Димитрије Туцовић“, којој су уметници из Лазаревца, али и из целе Србије несебично даровали. Збирка је формирана протеклих десет година, а дародавци су најчешће у знак захвалности за организовану изложбу установи остављали по рад или комплетну изложбу.

Опширније...

 

ОСНОВАН КОНЗОРЦИЈУМ БИБЛИОТЕКА ЗА РАЗВОЈ СРПСКОГ БИБЛИОТЕЧКО-ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА - БИСИС
Петнаест српских јавних библиотека основало је у петак, 22. децембра 2023. године БИСИС конзорцијум, са циљем одржавања, развоја и промоције система БИСИС. Уговор о оснивању конзорцијума свечано је потписан у Библиотеци града Београда.

Опширније...

 

НАГРАЂЕНИ НАЈАКТИВНИЈИ ЧИТАОЦИ БИБЛИОТЕКЕ ЗА 2023. ГОДИНУ
У уторак, 26. децембра у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“, одржана је манифестација  „Нај читалац“, коју Библиотека традиционално организује пред крај сваке године. Најактивнијим читаоцима 2023. године, Деда Мраз је уручио заслужене награде у више категорија: најмлађи, основци средњошколци, одрасли, пензионери, породични, као и најактивнији читаоци у огранцима наше библиотеке. Програм су употпунили ученици музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лаѕаревца.

Опширније...

 

ДИГИТАЛНИ ДИСПЛЕЈ КАО ИНФО ПУЛТ У БИБЛИОТЕЦИ
Дигитални дисплеј као инфо пулт у библиотеци постављен је почетком децембра у улазном холу библиотеке и свакодневно му приступа велики број корисника. Једноставност, прегледност и савремени приступ је оно што привлачи посетиоце библиотеке да се за информације обрате дигиталном дисплеју као инфо пулту.
Посетиоци књижевних програма, захваљујући атрактивности медија, такође користе услуге дигиталног дисплеја.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КОШМАРИ КОШАРА“
У свечаној сали библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, у недељу 10. децембра одржано је поетско вече посвећено херојима са Кошара. На веома посећеној вечери представљена је књига „Кошмари Кошара“ аутора др Данила Васојевића. Гости вечери су били Иван Ранковић, учесник битке на Кошарама и вајар Миша Роган, аутор споменика херојима са Кошара.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 210