ПравилнициПочетна

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КОШМАРИ КОШАРА“
У свечаној сали библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, у недељу 10. децембра одржано је поетско вече посвећено херојима са Кошара. На веома посећеној вечери представљена је књига „Кошмари Кошара“ аутора др Данила Васојевића. Гости вечери су били Иван Ранковић, учесник битке на Кошарама и вајар Миша Роган, аутор споменика херојима са Кошара.

Опширније...

 

ЖЕНА КОЈА ЗАУСТАВЉА САТОВЕ
У четвртак 7. децембра у свечаној сали лазаревачке библиотеке одржана је промоција књиге Корнелија Кваса „Жена која зауставља сатове“. О књизи, њеној необичној конструкцији и ауторовом ванредном осећају за провокацију читаоца говорила је књижевна критичарка Милана Поучки.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КОРНЕЛИЈА КВАСА
У Четвртак, 7. децембра у 19:00 часова Библиотека „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу позива Вас на промоцију књиге ЖЕНА КОЈА ЗАУСТАВЉА САТОВЕ Корнелија Кваса. О књизи говори Милана Поучки, књижевна критичарка, а разговор води Милица Матијевић.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „СЕЋАЊЕ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“
У свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" промовисана је књига „Сећање не сме да стане“, коју је приредила православна мисионарка Зорица Ковачев. Реч је о исповедницима и новомученицима српским који су канонизовани крајем XX века.

Опширније...

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ У СВЕТЛОСТИ ВАСКРСЕЊА“
У изложбеном простору Библиотеке синоћ је отворена изложба „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“, коју чине радови монахиње Марије (Антић), припаднице сестринства српског православног манастира Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу.Радови су рађени у комбинованој техници, а највећим делом су иконичне представе по узору на српску и руску иконописачку традицију.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 206