ПравилнициПочетна

ИЗЛОЖБА МИЛИСАВА СТОЈАНОВИЋА „ПРИЧЕ У ДРВЕТУ”
Изложба Милисава Стојановића „ПРИЧЕ У ДРВЕТУ” биће отворена у уторак 22. августа у 19.00 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада у сарадњи са библиотеком "Димитрије Туцовић" из Лазаревца. Изложба ће моћи да се погледа до 2. септембра.

Опширније...

 

БИБЛИОТЕКА У ПОДУНАВСКО НЕМАЧКОМ ЦРКВЕНОМ МУЗЕЈУ У АПТИНУ
Подунаско - немачки црквени музеј у Апатину основан је 2001. године у цркви Срце Исусово у Апатину. Бави се сакупљањем библиотешке, архивске и уметничке грађе из бивших немачких насеља у Војводини. У цркви и оближњој жупној кући установљена је библиотека, архив и музеј са изложбеним простором. Поред обиља уметничког материјала и архивске грађе, сакупљено је око 20.000 књига и више од 10.000 комада разновсрне углавном црквене немачке периодике. Књиге потичу углавном из напуштених жупних библиотека како из католичких тако и из протестанских цркава у Бачкој.

Опширније...

 

ЛЕТЊЕ РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ
Летње радно време библиотеке "Димитрије Туцовић" са корисницима у периоду од 20.07.2023. до 20.08.2023. године је од 8-12 и од 16-20 часова, суботом од 8-12 часова. Свако ко дође у међувремену биће услужен од стране дежурног радника.

Лето уз књигу је много лепше!

 

УРУЧЕЊА НАГРАДЕ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“ ЗА ПУБЛИЦИСТИКУ И ИСТРАЖИВАЧКО НОВИНАРСТВО
У Свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржана је свечаност уручења награде „Димитрије Туцовић“ за публицистику и истраживачко новинарство. Награда се додељује први пут, а установљена је ове године са циљем неговања културе сећања на Димитрија Туцовића и у сврху промовисања идеја социјалне правде, једнакости и патриотизма за које се читавог живота залагао.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „НАДЗИРАЊЕ ДЕМОКРАТИЈЕ“
 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 206