Почетна

САОПШТЕЊЕ ЖИРИЈА ПОВОДОМ КОНКУРСА „ЦВЕТНИ ЦВЕТНИК“
На први конкурс за најлепшу необјављену песму о цвећу у организацији Туристичке организације Лазаревац и Библиотеке „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца пристигле су 23 песме од 14 аутора. Можемо рећи да је конкурс, иако први, регионалног карактера, захваљујући мрежи хортикултурних библиотека које су га у својим срединама популарисале. Тако смо имали пријаве из Црне Горе и Републике Српске.

Опширније...

 

ОБЕЛЕЖЕНО 24 ГОДИНЕ ОД НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРБИЈУ
У петак, 24. марта са почетком у 19 часова у свечаној сали библиотеке обележно је 24 године од НАТО агресије на Србију. Пригодан програм реализовала је Организација резервних војних старешина на челу са председником, пуковником у пензији Браниславом Аночићем. Овај свечани догађај био је посвећен жртвама агресије а започео је сиреном за ваздушну опасност, затим интонирањем државне химне, а потом је уследио минут ћутања за све пострадале у НАТО агресији 1999. године.

Опширније...

 

ПТИЦЕ СРБИЈЕ - ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА
У петак, 24. марта са почетком у 18 часова у холу библиотеке отворена је изложба акварела Настасје Перић. Ово је њена прва самостална изложба радова који су настали током периода изолације током глобалне пандемије 2020. године. Настасја Перић је студент докторских студија Српске књижевности на Филолошком факултету у Београду.

Опширније...

 

„АГОН И МЕЛАНХОЛИЈА“ ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛАЗАРЕВЦУ
У четвртак, 23. марта почетком у 19 часова у сали наше библиотеке одржано је представљање књиге ауторке проф. др Горане Раичевић „Агон и меланхолија“ с поднасловом „Живот и дело Милоша Црњанског“. Професрока Раичевић је редовна професорка на Филозофском факултету у Новом Саду.

Опширније...

 

У БИБЛИОТЕЦИ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ
Уторак, 21. март 2023. године, Светски дан поезије обележили смо уз помоћ сарадника из Књижевног клуба „Димитрије Туцовић“. Директорка Јасмина Иванковић најавила је овај песнички маратон и препустила реч песницима. Чланови клуба организовали су и реализовали својеврстан песнички маратон. Сваки од тринаест присутних чланова клуба прочитао је по две своје песме.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 194