Почетна

МАСКЕНБАЛ
Трећи дан Фестивала свима је познат по маскенбалу који се већ 34 године одржава у главној улици Лазаревца.

Опширније...

 

ШТА БИ ДАО ДА СИ НА МОМ МЕСТУ?
Трећи дана Фестивала главни је догађај за све награђене учеснике литерарног и ликовног конкурса јер тада добијају своје дипломе и бурне аплаузе публике.

Опширније...

 

РШУМОЉУБЉЕ - ПРОМОЦИЈА ФЕСТИВАЛСКОГ ЗБОРНИКА
Промоција зборника радова о стваралаштву Љубивоја Ршумовића са 33. Међународног фестивала хумора за децу у Лазаревцу, 15. септембра 2021. године у издању Библиотеке „Димитрије Туцовић“ под називом „Ршумољубље: књижевно дело Љубивоја Ршумовића" који је прошле године одржан у Марковића авлији, родној кући професора Слободана Ж. Марковића“.

Опширније...

 

СРЕБРНО ГАШИНО ПЕРО
Један од централних догађаја Међународног фестивала хумора за децу је додела награде Сребрно Гашино перо за најхуманију и најдуховитију књигу између два фестивала. Ове године награда одлази у Републику Српску у руке Јова Чулића, прошлогодишњег Златног пера за песничку књигу „Што се тиче самог лета“, Како је жири у свом саопштењу истакао награђена песничка књига је „пуна заиста сјајног летења и лета маште, смеха, ведрине, поуке, досетке, блиставог хумора, врхунске имагинације, и изванредних стилских врлина и одлика“.

Опширније...

 

ОКРУГЛИ СТО - ДЕЛО ИГОРА КОЛАРОВА
Округли сто 34. Међународног фестивала хумора за децу посвећен је великом писцу и пријатељу фестивала, који нас је прерано напустио, Игору Коларову. Оригиналан, маштовит, неко ко тера на размишљање и мења угао гледања, Игор је веома лако налазио пут до младих читалаца и успостављао интерактивну комуникацију са њима.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 179