Почетна

Трећа међународна конференција библиотекара
На Цетињу је 17. и 18. маја 2022. године одржана Трећа међународна конференција библиотекара, архивиста и музеолога, „Libraries, Archives and Museums Conference (LAM), Montenegro, у Националној библиотеци Црне Горе „Ђурђе Црнојевић“.

Опширније...

 

Свечана академија поводом обележавања 150. година постојања Библиотеке „Божидар Кнежевић“
У петак, 27. маја 2022. године, у убском Дому културе одржана је свечана академија поводом обележавања 150. година постојања Библиотеке „Божидар Кнежевић“.

Опширније...

 

Предавање професора доктора Милована Митровића


У среду, 25. маја 2022. године са почетком у 18 часова у сали Библиотеке биће одржано још једно предавање професора доктора Милована Митровића. Тема је „Српска идеја данас у доба збркане историјске свести“.
 

Представа „Хоћу кући“ у Библиотеци
Камишибаји представа Анђелке Николић „Хоћу кући“ коју изводи Ђорђе Живадиновић Гргур одржана је за лазаревачке предшколце у Библиотеци „Димитрије Туцовић“. Овај програм организован је у сарадњи са удружењем Дечја културна географија из Лазаревца.

Опширније...

 

Предавање гимназијалцима из Лазаревца
На иницијативу професорке географије Лане Николић, у Библиотеци је наш библиотекар и историчар Ратко Вукелић одржао предавање гимназијалцима из Лазаревца на тему „Геополитика Србије у светлу збивања у Украјини“. Слушаоци су били ученици четвртог разреда Гимназије који су одабрали Основе геополитике као изборни предмет. Предавање и разговор су трајали око два школска часа.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 179