Почетна

КОСОВСКА СТРУГАНА ПОГАЧА
Током 2021. године  на иницијативу Удружења „Етно домаћица“ из Лазаревца, које води домаћица Милица Стојковић, покренута је иницијатива уписа у регистар нематеријалног културног наслеђа Републике Србије. Иницијативу су подржали Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, Туристичка организација Градске општине Лазаревац, Удружење „Наше огњиште“, Удружење „Прела и посела“ и Актив жена Лазаревац. Такође, KISS FM Media припремила је у ту сврху документарни филм, а етнолози Народног музеја из Чачка у циљу прикупљања материјала на терену присуствовали су слави Свети Илија у околини Чачка где се поред колача ломи и косовска стругана погача.

Опширније...

 

ДЕЧИЈA НЕДЕЉA У БИБЛИОТЕЦИ
Дани европске баштине током Дечије недеље у Библиотеци „Димитрије Туцовић" протекли су у дружењу са предшколском групом из вртића „Раша и Маша". Предшколци су имали прилику да се упознају са радом Библиотеке, посете Дечије одељењеи остале просторе у нашој установи. Погледали су изложбу Милутина Ранковића, вајара и иконописца дрворезбара и Невене Никодијевић, академске сликарке.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА НЕМАТЕРИЈАЛНОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ "СТРУГАНА ПОГАЧА"
Позивамо вас на промоцију нематеријалног културног наслеђа Републике Србије "Стругана погача", која ће бити одржана у уторак, 4. октобра у свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" у 13 часова.

Опширније...

 

КОНКУРС „ВИНО ЈЕ ПОЕЗИЈА У ЧАШИ“
На шести по реду конкурс „Вино је поезија у чаши“ у организацији Библиотеке „Димитрије Туцовић“ пристигле су 32 песме, од 17 аутора из Лазаревца, Ваљева, Осечине, Лајковца и Љига.

Опширније...

 

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗЛОЖБА МИЛУТИНА РАНКОВИЋА И НЕВЕНЕ НИКОДИЈЕВИЋ
У четвртак, 29. септембра у холу Библиотеке отворена је заједничка изложба Милутина Ранковића и Невене Никодијевић под називом „Lignum vitae  et  femina“. Ранковић је изложио своје препознатљиве скулптуре у дрвету, а Невена се представила лазаревачкој публици својим сликама.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 186