Почетна

Представљање књиге "Трагика Петра Кочића"
Пред препуном читаоницом Народне библиотеке у Зворнику представили смо књигу "Трагика Петра Кочића" др Милорада Ђоковића.

Опширније...

 

Промоција књиге Снежане Љ. Адамовић
У уторак, 10. априла 2018. са почетком у 19:00 часова у организацији Црквене општине Лазаревац и Библиотеке "Димитрије Туцовић" из Лазаревца одржаће се промоција књиге Снежане Љ. Адамовић "Петар II Петровић Његош  у српској критичкој мисли XX века". На промоцији ће поред ауторке говорити и др Мило Ломпар, професор на Филолошком факултету у Београду.

Опширније...

 

Међународни дан Рома
Библиотека "Димитрије Туцовић" придружује се обележавању Међународног дана Рома (8. април).

Опширније...

 

Вече традиције, песме и ћирилице у библиотеци
У среду, 28. марта са почетком у 19 часова у сали библиотеке одржана је промоција две књиге које као заједничку тачку имају народну традицију певања и наздрављања. Прва књига је биографија "Тако је живео и стварао Драгиша Недовић" др Драгана Батавељића, а друга је збирка здравица "Здрав Србине, мој поносу" коју је приредио Драгиша Симић, етно стваралац и здравичар, а о њој је говорио Миша Којић у име издавача, Удружења за заштиту ћирилице "Добрица Ерић" из Београда.

Опширније...

 

Вече сећања, пркоса и поноса
Поводом 19 годишњице НАТО агресије на СРЈ и Србију одржано је "Вече сећања, пркоса и поноса". Свечана сала библиотеке била је премала да прими све заинетересоване грађане . Међу присутнима су били припадници војске и добровољци са територије општине Лазаревац (њих седам), који су учествовали у серији битака за реон карауле Кошаре.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 112