Почетна

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА
Повеља – Истакнути уметник и истакнути стручњак у култури завичаја Средње Колубаре и Шумадијске Колубаре.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „ОЦИ ОТАЦА“
У петак, 18. новембра у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржано је представљање књиге „Оци отаца“ новинарке Нађе Андрејевић Келерис. Програм је водила Јасмина Иванковић, директорка библиотеке која се на самом почетку програма захвалила Црквеној општини Лазаревац уз чију несебичну помоћ је ова промоција организована и реализована.

Опширније...

 

НАГРАДНИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „КОЛУБАРСКА БИТКА“
Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца објављује наградни књижевни конкурс поводом обележавања годишњице Колубарске битке. Реч је о конкурсу за најбољу необјављену песму или кратку прозну форму. Право учешћа имају сви аутори који пишу на српском језику.

Опширније...

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА
Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, који се у целом свету обележава 25. новембра, Удружење жртава насиља ХАЈР организовало је модну ревију и перформанс под називом "Живот је писта једнака за све". Перформанс је одржан у среду, 17. новембра у атријуму Народног музеја Београд. Из Лазаревца су у припреми и реализацији овог догађаја учествовале Музичка школа „Марко Тајчевић“, Прво приградско позориште „Пулс театар“ и Библиотека „Димитрије Туцовић“.

Опширније...

 

ПРИЧА У ДРВЕТУ
У уторак, 8. новембра 2022. у холу библиотеке отворена је изложба скулптура у дрвету Милисава Стојановића под називом „Прича у дрвету“.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 186