ПравилнициПочетна

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ДЕВОЈЧИЦА СА БИСЕРНОМ СУЗОМ”, ТОДА НИКОЛЕТИЋА
Другог фестивалског дана одржана је промоција најновије књиге у издању Библиотеке „Димитрије Туцовић” из Лазаревца, под насловом „Девојчица са бисерном сузом”, Тода Николетића. Књига се бави судбином девојчице која остаје без родитеља, али која успева да у својим пријатељима и породици нађе подршку и расте у здравом и срећном окружењу. Главна јунакиња Лана своје читаоце учи како имати поверења у самога себе.

Опширније...

 

РАДИОНИЦА „ЧИТАЛИЋИ'' НА ДЕЧИЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ
Образовно-васпитни пројекат „Читалићи'' који за циљ има развијање вештина, читање и разумевање прочитаног и писмено изражавање имао је своје амбасадоре и на 35. Међународном фестивалу хумора за децу.

Опширније...

 

СТРУЧНИ СКУП „НЕ ЗНА ХУМОР ЗА СТАРОСТ И УМОР“ - СТВАРАЛАШТВО ЗА ДЕЦУ МИЛОВАНА ДАНОЈЛИЋA
У оквиру другог дана Фестивала у сали Библиотеке одржан је стручни скуп под називом „Не зна хумор за старост и умор“ - Стваралаштво за децу Милована Данојлићa, чији је модератор била проф. др Зорана Опачић.

Опширније...

 

ТРАДИЦИОНАЛНА ФЕСТИВАЛСКА КЛИКЕРИЈАДА И ДРУЖЕЊЕ ПИСАЦА СА ВРТИЋИМА
Традиционално је другог дана Фестивала у ПУ „Ракила Котаров Вука" одиграна "То знам и умем" - Кликеријада са Банетом Росићем - Летећа гитара и Тодом Николетићем, писцем за децу. Двориштем депаданса "Детињство" орила се дечија граја и одјекивале су духовите досетке и песме нашег писца и музичара.

Опширније...

 

ДОДЕЛА СРЕБРНОГ ГАШИНОГ ПЕРА
Сребрно Гашино перо 35. Фестивала за најдуховитију књигу за децу објављену на српском језику између два Фестивала, добио је Душко Домановић за књигу “Наврх дима из димњака”. По речима овогодишњег добитника Златног Гашиног пера, Бранка Стевановића, Домановић уважава речи Душка Радовића да деца захтевају праве, зреле, ведре и мудре песме. Пише поезију, кратке приче и драме, како за децу, тако и за одрасле.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 209