Почетна

Шетам и причам: траговима Колубарске битке
Програм за основце "Шетам и причам: траговима Колубарске битке" удружења Дечја културна географија и Библиотеке "Димитрије Туцовић"одржан је 30. новембра у Лазаревцу. Током двочасовне шетње центром града, ученици четвртог разреда ОШ "Кнез Лазар" обишли су најзначајније културно-историјске споменике који чувају успомену на Колубарску битку.

Опширније...

 

Изложба "Колубарски ратници у балканским и Првом светском рату"
У уторак, 30. новембра са почетком у 18 часова у холу Библиотеке отворена је изложба "Колубарски ратници у балканским и Првом светском рату".

Опширније...

 

Промоција књиге Милоша Ковића у Лазаревцу
У четвртак, 18. новембра с почетком у 18 часова одржана је промоција књиге „Велике силе и Срби од 1496. до 1833.“ аутора професора Филозофског факултета Милоша Ковића. Владало је изузетно велико интересовање за промоцију ове књиге и уопше гостовање професора Ковића у Лазаревцу. Овај пут приметно је промоцији присуствовао велики број младих људи. Организатор је обезбедио заштитне маске и остала средства која су била потребна за заштиту од короне.

Опширније...

 

Изложба "Агресија у 78 слика"
Изложба "Агресија у 78 слика" отворена је 17. новембра у 18 часова у галерији "Савременици" као заједнички програм Библиотеке "Димитрије Туцовић" и Центра за културу Лазаревац. Аутор изложбе је Зоран Јовановић Мачак, заједно са још неколико својих колега фоторепортера из "Вечерњих новости" и агенције "Танјуг".

Опширније...

 

Изложба "Портрети Патријарха Павла"
Изложба "Портрети Патријарха Павла", аутора Хаџи Марка Вујичића отворена је у Библиотеци "Димитрије Туцовић". Чине је 33 фотографије, портрета, које је аутор начинио током свог студирања на Богословском факултету у Београду. Иначе, реч је о аутору који је блаженопочившег Патријарха Павла познавао од 1995. године.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 175