Почетна

Дијалози о култури - Епизода 13
Библиотека Димитрије Туцовић у складу са околностима изазваним вирусом КОВИД-19 покренула је онлајн програм ДИЈАЛОЗИ О КУЛТУРИ.

Опширније...

 

Промоција књиге Данијеле Квас
Стихове говоре глумци ПУЛС театра, у среду, 9. јуна 2021. године у 20:00 на Платоу испред Библиотеке.

Специјални гости: Тоде Николетић и Бранимир Росић

 

Опширније...

 

Толстој и Достојевски - изложба о два књижевна великана
У понедељак, 17. маја у холу Библиотеке отворена је изложба под називом „Толстој и Достојевски у српској култури“ ауторке Наташе Булатовић, библиотекарке Библиотеке града Београда. Изложбу су отвориле ауторка и директорка Библиотеке Јасмина Иванковић. Повод за ову поставку је 111 година од рођења Лава Николајевича Толстоја и 200 година од рођења, односно 140 година од смрти Фјодора Михаиловича Достојевског.

Опширније...

 

Рођендан Библиотеке
У Свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" у Лазаревцу одржана је конференција за новинаре и пројекција филма поводом 140 година од рођења радничког трибуна и вође социјалдемократске партије Димитрија Туцовића.

Опширније...

 

Дан Европе обележен у Библиотеци
У понедељак 10. маја у сали библиотеке одржано је предавање којим је обележен 9. мај Дан Европе и Дан победе над фашизмом. Говорио је професор доктор Милорад Ђоковић, а тема предавања био је живот Димитрија Митриновића, човека који је творац идеје о уједињеној Европи.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 164