Почетна

ДАНИ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ И ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ
У среду, 14. децембра 2022. године у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржано је песничко вече књижевног клуба „Димитрије Туцовић“. У реализацији овог догађаја учествовала је и Организација резервних војних старешина на челу са Браниславом Аночићем.

Опширније...

 

СОЗЕРЦАЊЕ БЕСЕДА ПОД ГОРОМ ДР СНЕЖАНЕ АДАМОВИЋ
У уторак, 13 децембра 2022. године у свечаној сали библиотеке одржано је још једно књижевно вече на којем је представљена књига др Снежане Адамовић.

Опширније...

 

КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
У понедељак, 12. децембра 2022. године у вечерњим сатима се из свечане сале библиотеке могла чути музика. Дугогодишња сарадња МШ „Марко Тајчевић“ и наше библиотеке крајем сваке године резултира предивним концертима класичне музике.

Опширније...

 

ШЕТАМ И ПРИЧАМ - ТРАГОМ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ
Дани Колубарске били су од 9. до 16. децембра 2022. године и Лазаревац се сећао своје баштинске битке, историјске храбрости, својих предака који су убележили наш мали град на мапу света ушавши у све војне уџбенике као хероји. Лазаревац се сећао својих корена, својих мудрих и снажних прадедова и прабака и тражи у прошлим данима снагу за будућност. А будућност су они најмлађи и важно је њима на примерен и разумљив начин пренети страдања предака и у срце уписати поштовање и љубав, понос и част.

Опширније...

 

МАЈАНСКИ КАЛЕНДАР - ПРЕДАВАЊЕ ДР МИРЕ КОРАЋ
У среду, 7. децембра 2022. године у сали библиотеке одржано је предавање под називом „Време и календари као фактор / инструмент универзалне синхронизације“, а о теми је говорила Мира Кораћ, тумач календара.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 186