Правилници



















Почетна Новости

Новости

„СВЕТ ЈЕ ИСТИ“




У уторак, 28. фебруара у библиотеци је одржана промоција путописне књиге "Свет је исти" Миросалава Радаковића. О књизи су говорили Карло Астрахан, уредник издања и Ратко Кушић, филмски и телевизијски сниматељ и режисер и сам светски путник.

Опширније...

 

СЕЋАЊЕ НА ПРОФЕСОРА ЧЕДУ ЖИВАНОВИЋА




У четвртак, 24. фебруара 2023. године у сали библиотеке је одржано књижевно дружење у сећање на професора Чеду Живановића. У организацији Књижевног клуба "Димитрије Туцовић" окупили су се поштоваоци и пријатељи професора Живановића који је у овом граду оставио неизбрисив траг на више нивоа. Чланови клуба читали су одломке из професорових путописа, а у томе су им се придружили и ученици лазаревачке Гимназије.

Опширније...

 

„ТРЕПТАЈ КАПИ БОЈЕ ЧИСТЕ“




У уторак, 21. фебруара 2023. године, у холу библиотеке је отворена изложба слика Данила Стојановића, уметника који живи и ствара у Ваљеву. На сликама Данила Стојановића смењују се мотиви који на први поглед откривају уметника који посеже за реалношћу приказа у ком је лични естетски оквир пресудан за стварање ликовног језика којим саопштава своје формално-садржинске преокупације.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ




У четвртак, 2. марта 2023. у 19:00, у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржаће се промоција књиге „Епидемија Шпанске грознице у Србији 1918-1919“. Промоцију књиге прати и интересантна изложба о пропагандним активностима за време пандемије.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПУТОПИСА „СВЕТ ЈЕ ИСТИ“




Позивамо вас да присуствујете промоцији књиге путописа Мирослава Радаковића, „Свет је исти“. Поред аутора на промоцији ће говорити Ратко Кушић, телевизијски режисер и Карло Астрахан, уредник издања.

Програм је планиран за уторак, 28. марта 2023. са почетком у 13:00 часова.

Видимо се!

Опширније...

 

ИЗЛОЖБА ПОЛАЗНИКА ЛИКОВНЕ ШКОЛЕ „СЕЗАН“




Традиционална, 51. по реду, колективна изложба полазника ликовне школе „Сезан“ свечано је отворена у уторак 31. јануара у 18,00 часова.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 19 од 175