Правилници



















Почетна Новости

Новости

Промоција књиге „Добро“, Радована Пулетића




У уторак 14 јуна у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу представљена је књига „Добро“, Радована Пулетића. Необична књига необичног човека описује необична искуства, па је и промоција морала бити сасвим необична. Одржана је у форми стенд ап комедије на тему ЛИЦЕ И НАЛИЧЈЕ СРЕЋЕ.

Опширније...

 

Изложба поводом јубилеја групе Смак у Лазаревцу




Програм са мотом „Све што је било може бити, само је Смак непоновљив" представља ретроспективну изложбу под називом „Смак 50" ауторке Ксеније Ђерковић, новинарке и кћерке Слободана Стојановића Кепе, бубњара групе Смак. Изложба је настала поводом 50 година рада Смака, а премеијерно је приказана 6. маја 2022. године у Крагујевцу.

Опширније...

 

Пети златиборски Фестивал пољског цвећа




У петак, 20.05 2022. у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини одржан је пети златиборски Фестивал пољског цвећа. Специјални гости фестивала били су директорка Народне библиотеке Зворник, Нега Степановић, директорка библиотеке „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, Јасмина Иванковић, библиоткар саветник и председник Интернет клуба Србије, Мирко Марковић, као и ученици виших разреда ОШ „Димитрије Туцовић“, учесници на Конкурсу за најбољу фотографију „Цвеће мога краја“, заједно са својом наставницом ликовне уметности, Даницом Јевтић Шишовић.

Опширније...

 

Промоција књиге „Азрини свједоци"




Препуна сала Библиотеке „Димитрије Туцовић“ са одушевљењем је поздравила госте на промоцији књиге „Азрини свједоци" - ауторе Бориса Лајнера, некадашњег бубњара групе „Азра“ и Јасминку Митрић, историчарку уметности и Борисову животну сапутницу. Поред аутора гост  модератор програма је била Олга Кепчија, водитељка култне радијске емисије „Хит дана / недеље“ Београда 202 и жена која је сачинила листу 100 најбољих песама новог таласа.

Опширније...

 

Трећа међународна конференција библиотекара




На Цетињу је 17. и 18. маја 2022. године одржана Трећа међународна конференција библиотекара, архивиста и музеолога, „Libraries, Archives and Museums Conference (LAM), Montenegro, у Националној библиотеци Црне Горе „Ђурђе Црнојевић“.

Опширније...

 

Свечана академија поводом обележавања 150. година постојања Библиотеке „Божидар Кнежевић“




У петак, 27. маја 2022. године, у убском Дому културе одржана је свечана академија поводом обележавања 150. година постојања Библиотеке „Божидар Кнежевић“.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Страна 31 од 176