Правилници



















Почетна Новости

Новости

Семинар „Култура једнакости“




Акредитовани семинар за запослене у библиотекама „Култура једнакости - обезбеђивање приступачности просторија и програма библиотеке за особе са инвалидитетом“ одржан је у понедељак, 4. јула у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“. У име Центра за развој инклузивног друштва предавачи су били Александар Богдановић, и др Дејан Масликовић, научни сарадник Института за друштвене науке. Семинару су поред запослених у библиотеци присуствовали и запослени у Туристичкој организацији Лазаревца, Центру за културу и Првом приградском позоришту.

Опширније...

 

50. изложба Атељеа „Сезан“




Традиционалну 50. изложбу Атељеа „Сезан" обележила је свечана атмосфера поводом великог јубилеја. Поред свечарског имала је и хуманитарни карактер. Полазници атељеа и њихови педагози, Зоран Ерић и Владимир Петровић, приложили су све радове на продају у корист наше суграђанке Јане Симић. На изложби су се нашла и два Јанина рада.

Опширније...

 

Промоција романа „Небо је било плаво а сунце жуто“ Душка Лесендрића




У понедељак, 27. јуна у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржана је промоција романа „Небо је било плаво а сунце жуто“ Душка Лесендрића. Роман је објављен у издању Библиотеке и прву промоцију имао је у оквиру манифестација Дани Степојевца почетком јуна док је синоћна промоција одржана у оквиру манифестације Дани Лазаревца.

Опширније...

 

Дани Степојевца




Манифестација „Дани Степојевца“ одржана је у ОШ „Вук Стефановић Караџић“ у Степојевцу од 9. до 11. јуна ове године. Библиотека „Димитрије Туцовић“ учествовала је са неколико програма почевши од реализације изложбе „Степојевац – прича некад и сад“ до објављивања и промоције књига Душка Лесендрића „Небо је било плаво а сунце жуто“ и Љиљане Влаховић „Има те у свакој стопи“.

Опширније...

 

Промоција књиге „Писма једној стени“




„Писма једној стени“ наслов је исповедне прозе у епистоларној форми завичајног аутора Ненада Радојичића. Књига је промовисана у оквиру манифестације Дани Лазаревца. Поред аутора о књизи је говорила директорка Јасмина Иванковић, а одломке читао глумац Првог приградског позоришта Александар Трмчић.

Опширније...

 

Прича и Растку Петровићу



 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Страна 30 од 176