Правилници



















Почетна Новости

Новости

СРЕБРНО ГАШИНО ПЕРО




Један од централних догађаја Међународног фестивала хумора за децу је додела награде Сребрно Гашино перо за најхуманију и најдуховитију књигу између два фестивала. Ове године награда одлази у Републику Српску у руке Јова Чулића, прошлогодишњег Златног пера за песничку књигу „Што се тиче самог лета“, Како је жири у свом саопштењу истакао награђена песничка књига је „пуна заиста сјајног летења и лета маште, смеха, ведрине, поуке, досетке, блиставог хумора, врхунске имагинације, и изванредних стилских врлина и одлика“.

Опширније...

 

ОКРУГЛИ СТО - ДЕЛО ИГОРА КОЛАРОВА




Округли сто 34. Међународног фестивала хумора за децу посвећен је великом писцу и пријатељу фестивала, који нас је прерано напустио, Игору Коларову. Оригиналан, маштовит, неко ко тера на размишљање и мења угао гледања, Игор је веома лако налазио пут до младих читалаца и успостављао интерактивну комуникацију са њима.

Опширније...

 

ПИСЦИ У ШКОЛАМА




ДРУГИ ДАН

Уз слоган „Осмех дечји нек се шири и из школе нека вири“ познати писци су по распореду часова за писце посетили девет основних школа и ученицима представили своје стваралаштво.

Опширније...

 

ЧАС СА ДАНИЈЕЛОМ КВАС




Ученици ОШ „Војислав Вока Савић" уживали су у активном дружењу песникиње, наставнице српског језика Данијеле Квас. Како сво своје педагошко искуство и стваралачку енергију Данијела улаже у рад са рецитаторима тако је и ова промоција била посвећена рецитовању.

Опширније...

 

НОВА ФЕСТИВАЛСКА КЊИГА




Првог дана Фестивала представљена је најновија фестивалска књига „Несташан и сташан“ прошлогодишњег добитника Златног Гашиног пера, Јова Чулића.

Опширније...

 

ЗЛАТНО ГАШИНО ПЕРО




Награда Златно Гашино перо за стваралачки допринос срећи детињства припала је Пеђи Трајковићу из Јагодине, писцу и илустратору, уреднику неколико дечијих часописа.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Страна 28 од 176