Правилници



















Почетна Новости

Новости

ДОДЕЛА НАГРАДЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ „КЊИГОТВОРЦИ“




Ученици четвртог разреда ОШ „Михаило Младеновић Сеља“ из Дудовице данас су са учитељицом Миљаном Чанчаревић посетили Библиотеку, а повод је био додела награде за учешће на конкурсу „Књиготворци“. Ови четвртаци су апсолутни групни победници конкурса, а апсолутни појединачни победник је Виктор Володер, ученик 5, разреда из Обреновца.

Опширније...

 

КЊИГА "ИЗА СВИХ ТИШИНА" ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛАЗАРЕВЦУ




У четвртак, 6. октобра 2022. године, у сали библиотеке одржана је промоција збирке поезије „Иза свих тишина“ Сање Трифуновић Хибловић. О књизи су говорили Љиљана Пакић, професорка српског језика и Карло Астрахан, уредник програма у библиотеци „Милутин Бојић“. Поезију Сање Хибловић читала је професрока Пакић.

Опширније...

 

КОСОВСКА СТРУГАНА ПОГАЧА




Током 2021. године  на иницијативу Удружења „Етно домаћица“ из Лазаревца, које води домаћица Милица Стојковић, покренута је иницијатива уписа у регистар нематеријалног културног наслеђа Републике Србије. Иницијативу су подржали Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, Туристичка организација Градске општине Лазаревац, Удружење „Наше огњиште“, Удружење „Прела и посела“ и Актив жена Лазаревац. Такође, KISS FM Media припремила је у ту сврху документарни филм, а етнолози Народног музеја из Чачка у циљу прикупљања материјала на терену присуствовали су слави Свети Илија у околини Чачка где се поред колача ломи и косовска стругана погача.

Опширније...

 

ДЕЧИЈA НЕДЕЉA У БИБЛИОТЕЦИ




Дани европске баштине током Дечије недеље у Библиотеци „Димитрије Туцовић" протекли су у дружењу са предшколском групом из вртића „Раша и Маша". Предшколци су имали прилику да се упознају са радом Библиотеке, посете Дечије одељењеи остале просторе у нашој установи. Погледали су изложбу Милутина Ранковића, вајара и иконописца дрворезбара и Невене Никодијевић, академске сликарке.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА НЕМАТЕРИЈАЛНОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ "СТРУГАНА ПОГАЧА"




Позивамо вас на промоцију нематеријалног културног наслеђа Републике Србије "Стругана погача", која ће бити одржана у уторак, 4. октобра у свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" у 13 часова.

Опширније...

 

КОНКУРС „ВИНО ЈЕ ПОЕЗИЈА У ЧАШИ“




На шести по реду конкурс „Вино је поезија у чаши“ у организацији Библиотеке „Димитрије Туцовић“ пристигле су 32 песме, од 17 аутора из Лазаревца, Ваљева, Осечине, Лајковца и Љига.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Страна 26 од 176