Правилници



















Почетна Новости

Новости

АРХЕОЛОШКА РАДИОНИЦА У ПУ „ИВА И МАША“, РУДОВЦИ




Данас смо на позив дошли у госте, у ПУ „Ива и Маша“, објекат у Рудовцима. Тема је била археологија. Сазнали смо шта проучава археологија, колико је важна за историју, о наукама са којима је блиско повезана и шта је неопходно једном археологу за рад. Оно што смо научили искористили смо одмах у откопавању више локалитета. Откопани артефакти су уредно означени означени, фотографисани и послати на даљу анализу.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СКРИВЕНА ИСТОРИЈА: СТРАДАЊЕ СРБА У НДХ“




У четвртак, 1. децембра 2022. године с почетком у 18:30 у библиотеци је промовисана књига аутора Сретена Јаковљевића „Скривена историја: страдање Срба у НДХ 1941 – 1945“.

Опширније...

 

„АГАПЕ“ У ЛАЗАРЕВЦУ




Ако смо у потрази за смислом, за инспирацијом и снагом, треба да застанемо испред две аутобиографске књиге које су нам оставили велики умови српског народа, Никола Тесла и Михаило Пупин. Оно што проналазимо читајући њихову живу реч није само прича о два генија већ и прича о њиховом духу и срцу.

Опширније...

 

ВОЛИМО ДОБРЕ КЊИГЕ СВАКОГА ДАНА ПО МАЛО




Добре дечје књиге увек су биле извор радости за целу породицу а од недавно су и повод да се једном месечно, у оквиру читалачког клуба Дечје културне географије и Библиотеке ‚‚Димитрије Туцовић“, дружимо са децом и родитељима из Лазаревца.

Опширније...

 

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА




Повеља – Истакнути уметник и истакнути стручњак у култури завичаја Средње Колубаре и Шумадијске Колубаре.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „ОЦИ ОТАЦА“




У петак, 18. новембра у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржано је представљање књиге „Оци отаца“ новинарке Нађе Андрејевић Келерис. Програм је водила Јасмина Иванковић, директорка библиотеке која се на самом почетку програма захвалила Црквеној општини Лазаревац уз чију несебичну помоћ је ова промоција организована и реализована.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Страна 24 од 176