Правилници



















Почетна Новости

Новости

Матуранти музичке школе




У петак, 25. маја, ученици музичке школе "Марко Тајчевић" одржали су такмичарску смотру дувачких инструмената у сали Библиотеке. То је био део програма 9. мајских сусрета младих дувача на којем су наступили флаутисти, кларинетисти, трубачи свирајући камерну музику.

Опширније...

 

"Да сам ја Оливер Твист”




Библиотека ’’Димитрије Туцовић’’ обележила је двестоту годишњицу рођења великог светског писца Чарлса Дикенса серијом активности. Осим изложбе, која још увек траје у Дечјем одељењу библиотеке, организовано је предавање, емитовање филмова рађених по романима Чарлса Дикенса и конкурс на тему ’’If I were Oliver Twist’’.

Опширније...

 

Резултати Марковданског конкурса



              
Током марта и априла у Библиотеку су пристизали радови за Марковдански литерарни конкурс који је расписало Друштво слободних уметника ЧЏШ. Конкурс је био расписан за ученике основних али и средњих школа на територији општине Лазаревац. Обзиром да је конкурс одржан први пут, одзив ученика био је веома добар, а организатори су за најуспешније учеснике обезбедили интересантне и вредне награде.

Опширније...

 

Гусеница никад сита




У четвртак 17. маја 2012 од 15,00 часова одржана је завршна приредба "Гусеница никад сита", на којој су малишани из Предшколске установе, најмлађи читаоци Библиотеке имати прилике да покажу својим суграђанима како се све може читати добра сликовница.

Опширније...

 

Милева Станковић пред својим суграђанима




Салу Библиотеке су испунили поклоници писања Милеве Станковић на представљању њених нових књига.

Опширније...

 

Добитник награде "Меша Селимовић" у Лазаревцу




Представљање награде "Меша Селимовић" и књиге "Једино ветар" је протекло у надахнутом казивању поезије, а кроз дијалог водитеља и песника се развилa занимљива прича о стварању, узорима, темама, мотивима и форми.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Следећа > Крај >>

Страна 145 од 174