Правилници



















Почетна Новости

Новости

СЛИКЕ СТАРОГ ЛАЗАРЕВЦА




Синоћ је у библиотеци „Димитрије Туцовић“ отворена изложба „Слике старог Лазаревца“ Јездимира Ранковића. О аутору и изложби говорила је директорка библиотеке Јасмина Иванковић, а изложбу је након свог излагања отворио Драган Михаиловић, оснивач и администратор групе „Слике старог Лазаревца“ која окупља заљубљенике Лазаревца у покушају да сачувају и одрже делове локалне историје.

 

Опширније...

 

„ВРТ СЕЋАЊА“ ПРЕДСТАВЉЕН ЛАЗАРЕВЧАНИМА




У недељу, 25. јуна је у свечаној сали библиотеке представљен роман „Врт сећања“ Милене Маше Лукач објављен у издању Библиотеке „Димитрије Туцовић“. Велико нам је задовољство било стати иза једне дирљиве и инспиративне приче коју Маша Лукач тако вешто и танано описује у свом трећем роману. Синоћној промоцији није недостајало ни заносне естетике ни уметности која, посредно, има велику улогу у роману „Врт сећања“ и у животу Гаврила Сићура, главног јунака из чијег угла се приповеда део ове породичне саге.

Опширније...

 

ИЗЛОЖБА „ЗВОРНИЧКИ СТРАДИВАРИ“




Поклон изложба Народне библиотеке и музејске збирке из Зворника моћи ће да се види и пред лазаревачком публиком. Реч је о изложби „Зворнички Страдивари“ аутора Негосаве Стјепановић, Станислава Томића и Жељка Николића о лику у делу Николе Васића, рођеног у Зворнику.

Опширније...

 

АТЕЉЕ „СЕЗАН“ - 52. ИЗЛОЖБА




У четвртак 15. јуна 2023. године у библиотеци је свечано отворена традиционална 52. изложба радова полазника ликовног атељеа „Сезан“.

Опширније...

 

„МАСКЕ“ ИЗ ДОМА КУЛИНЕ У ЛАЗАРЕВЦУ




У среду, 7. јуна 2023. у свечаној сали библиотеке одиграна је представа „Маске“. Представу су извели штићеници „Дома за смештај одраслих лица Кулина“. Уз помоћ својих васпитача представили су нам себе и укратко описали своје животне путеве који су их довели до дома, до нове породице па и до нас. Музика, плес, покрет, љубав и пажња и више су него довољан рецепт за успех на свим пољима и за свакога, поготово за оне којима је та основна људска топлина ускраћена на самом почетку животног пута.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА РОМАНА ЗА ДЕЦУ „МИКА“




У понедељак, 5. јуна 2023. године у Свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржана је прва икада промоција романа за децу „Мика“ др Јелене Ангеловски, такорећи светска премијера међу промоцијама.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 173