ПравилнициПочетна Новости

Новости

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „СЕЋАЊЕ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“
У свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" промовисана је књига „Сећање не сме да стане“, коју је приредила православна мисионарка Зорица Ковачев. Реч је о исповедницима и новомученицима српским који су канонизовани крајем XX века.

Опширније...

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ У СВЕТЛОСТИ ВАСКРСЕЊА“
У изложбеном простору Библиотеке синоћ је отворена изложба „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“, коју чине радови монахиње Марије (Антић), припаднице сестринства српског православног манастира Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу.Радови су рађени у комбинованој техници, а највећим делом су иконичне представе по узору на српску и руску иконописачку традицију.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СТАРЕЊЕ БЕЗ АУТОЦЕНЗУРЕ“
У четвртак, 23. новембра у Свечаној сали библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу биће одржана промоција књиге „Старење без аутоцензуре“. Ауторка ове драгоцене књиге за сва животна доба је Радмила Пеција Урошевић, магистар социолошких наука, новинар, приповедач.

Опширније...

 

ДОДЕЛА НАГРАДА ЗА НАЈУКУСНИЈУ И НАЈЛЕПШУ ПОГАЧУ
На иницијативу Удружења „Етно домаћица“ из Лазаревца, које води домаћица Милица Стојковићнедавно је, у оквиру Дана европске баштине, одржана промоцијиакције уписа у регистар нематеријалног културног наслеђа Републике Србије, косовске стругане погаче.

Опширније...

 

ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА "ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ КРОЗ БОЈЕ ЈЕСЕНИ“
У петак, 10.11.2023. године у холу Библиотеке свечано је отворена изложба дечијих радова у склопу пројекта под називом "Велико срце деце Србије кроз боје јесени ", OШ „Диша Ђурђевић“ Лазаревац. Радове су припремили ученици одељења III/1 ове школе, користећи материјале из природе, попут листова дрвећа, жирева и кестења.

Опширније...

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДУ ДЕЧИЈЕГ ОДЕЉЕЊА


Дечије одељење библиотеке Димитрије Туцовић Лазаревац, неће радити са корисницима од 9.11.2023. до 1.12.2023. године због радова на хидроизолацији зграде. Свим корисницима којима је рок за враћање позајмљених књига у овом периоду, биће им аутоматски продужен.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 170