Правилници



















Почетна Новости

Новости

Прва љубав трећи пут




Прва књига из библиотеке Златно Гашино перо, "Прва љубав трећи пут" Шима Ешића, представљена је првог дана Фестивала. Нове песме прошлогодишњег лауреата које су, како је сам признао, настајале последњих месеци, углавном на точковима, представио нам је песник лично и Душан Поп Ђурђев.

Опширније...

 

Писци у школама




Првог дана Фестивала у основним школама на територији наше општине одржана су три сусрета деце и писаца. Један од њих је био у ОШ "Војислав Вока Савић" где је сусрет са ученицима другог и трећег разреда имао Дејан Алексић.

Опширније...

 

Види чуда!




Све библиотеке на свету имају нешто заједничко. То су деца и писци. То је случај и са библиотеком из Краљева и лазаревачком библиотеком.

Опширније...

 

Гаша је нашао Мићу




Најсвечанији тренутак првог дана Фестивала хумора за децу је додела Златног Гашиног пера. Ове године главна награда Фестивала припала је Мићи Данојлићу, сигурно једном од најпопуларнијих српских писаца данас. Његова прва књига за децу објављена је пре више од пола века и још увек су емоције које она носи живе и јаке.

Опширније...

 

Отварање Фестивала - Смеха, смеха деци!



Тијана Урошевић, Милица Васиљевић и Марија Митровић

Вивалдијевим "Пролећем" у извођењу трија флаута – Тијане Урошевић, Милице Васиљевић, и Марије Митровић, ученица ОМШ "Марко Тајчевић" из Лазаревца званично је почео 22. Фестивал хумора за децу.

Опширније...

 

Почетак пре почетка




Како је у почетку била реч, тако је и и наш Фестивал почео словом. Словом А, разуме се. А онда су се низала и сва друга. Редом, по Вуку.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следећа > Крај >>

Страна 160 од 174