Правилници



















Почетна Новости

Новости

Дечије одељење




Библиотека „Димитрије Туцовић“ наставља добру сарадњу са основним школама и вртићима наше општине тако да и ове јесени организује групне посете најмлађих читалаца дечијем одељењу Библиотеке.

Опширније...

 

Стручни скуп библиотекара дечијих одељења




У име дечијег одељења библиотеке „Димитрије Туцовић“ виши библиотекар Милица Матијевић учествовала је на стручном скупу библиотекара дечијих одељења који је у петак, 25. новембра 2011. године, одржан у Пожеги. Поред Лазаревца и организатора, Народне библиотеке Пожега, учешће су узели библиотекари из Шапца, Ариља, Краљева, Чачка и Ужица.

Опширније...

 

"Даница" у Лазаревцу




У читаоници за штампу Библиотеке "Димитрије Туцовић" читаоци од данас могу да погледају фото-документарну изложбу посвећену 185. годишњици објављивања првог броја алманаха "Даница" Вука Стефановића Караџића. Наиме, први број "Данице" на Караџићеву иницијативу објављен је 1826. године и један је од најстаријих часописа на нашим просторима који, са мањим прекидима, излази и данас.

Опширније...

 

Посета из Македоније




У петак, 25.11.2011. године Библиотеку су посетили директори Центра за културу из Кочана и Криве Паланке из Републике Македоније. Гости су упознали укупну делатност и пуни позитивних утисака и са много похвала отишли из Библиотеке.

 

Проза Радована Бели Марковића




Вече посвећено прози Радована Бели Марковића, одржано у четвртак, 10. новембра са почетком у 19:30, по свему је било необично и успело јер су уважени професори Ломпар и Микић истакли и апострофирали значај Марковићеве прозе у компарацији са знаменитим српским и светским писцима.  

Опширније...

 

Часопис "Повеља"




У читаоници периодике библиотеке "Димитрије Туцовић" тренутно је постављена фото-документарна изложба поводом 40 година од објављивања првог броја часописа "Повеља".

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следећа > Крај >>

Страна 152 од 174