Правилници



















Почетна Новости

Новости

Изложба "Ваљево 1914-15. Град болница"




У суботу, 12. децембра у холу Библиотеке отворена је изложба "Ваљево 1914-15. Град болница". Аутори изложбе су др Владимир Кривошејев и Драгана Лазаревић Илић из Народног музеја Ваљево. Програм је одржан као део  манифестације "Дани Колубарске битке".

Опширније...

 

Програм за најбоље рецитаторе




У среду, 12. децембра Елизабета Георгиев и Виолета Јовић одржале су програм за најбоље рецитаторе и све оне који то желе да постану. Пуна сала довољан је показатељ колико су наши млади читаоци заинтересовани за поезију.

Опширније...

 

Предавање за школске библиотекаре




У среду, 12. децембра у сали Библиотеке одржано је предавање за школске библиотекаре. Тема је била "Планирање рада школске библиотеке као део плана и програма школе", а оджала га је Весна Петровић, библиотекар саветник Библиотеке "Глигорије Возаровић" из Сремске Митровице.

Опширније...

 

Промоција књиге "Срби 1903 - 1914: Историја идеја"




У оквиру манифестације "Дани Колубарске битке" у петак, 11. децембра у сали Библиотеке одржана je промоција књиге "Срби 1903 - 1914: Историја идеја" коју је приредио Милош Ковић. О књизи су говорили Ратко Вукелић и професор Александар Животић. Иначе, ово дело је први део трилогије која ће бити објављена у едицији Полис издавачке куће CLIO. Одговоре на многа питања која се тичу овог периода у овој трилогији даће низ водећих српских историчара, филозофа, историчара уметности и књижевности, антрополога, социолога и других научника и академика.

Опширније...

 

Промоција романа "Љубав је победила"




У четвртак, 10. децембра у сали Библиотеке одржана је промоција романа "Љубав је победила" завичајне ауторке Милеве Станковић. У програму су, поред ауторке, учествовали Радован Бели Марковић и Милутин Лујо Данојлић као и млади рецитатори који су читали одломке из романа.

Опширније...

 

Програм за рецитаторе "Волим Поезију"




У среду 9. децембра у 12:00 програм за најбоље рецитаторе и оне који то намеравају да постану.

Учествују: Виолета Јовић и Елизабета Гергиев

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следећа > Крај >>

Страна 118 од 173