Правилници



















Почетна Новости

Новости

Акредитовано стручно предавање




У уторак, 22. децембра запослени у Библиотеци присуствовали су акредитованом стручном предавању на тему дигитализације библиотечког материјала. Предавање су одржали др Богдан Трифуновић и Александар Вукајловић из Градске библиотеке "Власдислав Петковић Дис" из Чачка.

Опширније...

 

Концерти класичне музике у Библиотеци




У понедељак и уторак, 21. и 22. децембра, у сали Библиотеке одржана су два концерта класичне музике. Првог дана наступили су студенти музичких универзитета Србије, а други дан су своје умеће показали ученици МШ "Марко Тајчевић".

Опширније...

 

Промоција књиге "Урнебесна физика"




У среду, 16. децембра у Библиотеци је одржана промоција књиге "Урнебесна физика". Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић показали су деци да ни књиге ни физика не морају да буду застрашујући, већ забавни колико и поучни.

Опширније...

 

Предавање "Ваљево 1914-15. Град болница"




У уторак, 15. децембра у сали Библиотеке одржано је предавање Ваљево 1914-15. Град болница". Говорио је др Владимир Кривошејев, директор Народног музеја Ваљево и аутор истоимене изложбе. Након његовог излагања приказан је истоимени филм. И предавање и филм били су едукативни и занимљиви, а посетиоци су сазнали нешто више о значају свог завичаја у Великом рату.

Опширније...

 

Лазаревац у Зворнику




У среду, 15. децембра Библиотека "Димитрије Туцовић" гостовала је у Народној Библиотеци Зворник и том приликом представила неке од својих многобројних активности. Овога пута представили смо Школу гитаре, а у име лазаревачких песника своју поезију говорио је Предраг Патијаревић.

Опширније...

 

Поетско вече клуба љубитеља уметности из Лазаревца




У недељу, 13. децембра у сали Библиотеке, уз сарадњу Туристичке организације Лазаревца, одржано је поетско вече клуба љубитеља уметности из Лазаревца. Музичка подршка били су чланови Школе гитаре Ернот Хусеиновић и Перо Бјековић, Сунчица Стефановић СРНМ која је отпевала неколико изворних народних песама и Петар Влаховић који је одсвирао нумеру на гуслама.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следећа > Крај >>

Страна 117 од 173