Правилници



















Почетна Новости

Новости

Kњижевво вече Стефана Симића




У петак 13.05.2016. године у Библиотеци “Димитрије Туцовић” одржано је несвакидашње књижевно вече.

Опширније...

 

Представљање романа "Лукијана" Надице Симић




У уторак, 10. маја у сали Библиотеке представљен је роман "Лукијана" Надице Симић. О књизи је говорио Душан Миловановић, историчар уметности, теоретичар, критичар и публициста. Бројној публици Миловановић је приближио време дешавања романа, средњи век, један од блиставијих периода у историји Србије. Ауторка је говорила о разлозима који су је нагнали да напише ово дело. Публика је показала велико интересовање, а они који су роман већ прочитали топло су га препоручили другима.

 

Опширније...

 

Дан Европе и Дан победе над фашизмом обележени у Библиотеци




У понедељак, 9. маја у Свечаној сали Библиотеке обележени су Дан Европе и Дан победе над фашизмом. Поред Библиотеке, организатор догађаја је Европски покрет у Србији, Лазаревац. Вече је почело емитовањем кратког документарног филма о учешћу Русије у Другом светском рату. Проф. др Милорад Ђоковић отворио је тему својим излагањем да би причу о Европској заједници наставио др Ненад Васић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду. Тема је била интересантна за посетиоце који су, иако није било предвиђено, ипак постављали питања нашем госту.

Опширније...

 

Гусларско вече у Библиотеци




У четвртак, 5. маја у Библиотеци је одржано гусларско вече поводом стогодишњице искрцавања српске војске на острва Крф и Видо.

Опширније...

 

НИНовац Драган Великић у Библиотеци




У четвртак, 28. априла у Свечаној сали Библиотеке гост је био добитник НИН-ове награде за 2015. годину Драган Великић који је говорио о  свом награђеном роману "Иследник", али и осталим делима која су веома читана и у нашој библиотеци.

Опширније...

 

Драган Великић у Библиотеци




Промоција књиге добитника НИН-ове награде за 2015. Драгана Великића биће одржана у четвртак 28. априла са почетком у 19:00 у Свечаној сали библиотеке.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следећа > Крај >>

Страна 111 од 174