Правилници



















Почетна Новости

Новости

Вече када се књига преточила у песму




Промоција књиге "Дан када се "БРЕ" вратило кући" Виолете Алексић одржана је у понедељак, 4. јула у Свечаној сали Библиотеке. О овој, али и претходним књигама ауторке говорила је Тања Јанковић. Публици се представио и лазаревачки песник Предраг Патијаревић својим стиховима које је ауторка најавила уз похвале.

Опширније...

 

Позив је отворен!




Библиотека "Димитрије Туцовић" у Лазаревцу у оквиру Фестивала дечије књиге организује дводневни стручни скуп библиотечких стручњака из земље и региона на тему "ДО КРЕАТИВНОГ ДЕТИЊСТВА: сарадња библиотека, невладиног сектора и приватне иницијативе у подстицању креативности код деце и младих", који ће бити одржан 20. и 21. септембра 2016. године у Лазаревцу.

Опширније...

 

Књижевно вече са Вањом Булићем




У уторак, 28. јуна у оквиру манифестације "Дани Лазаревца" у свечаној сали Библиотеке одржана је и промоција књига Вање Булића, нашег познатог новинара и писца. Он је говорио о свим својим досадашњим издањима, а посебно је скренуо пажњу на најновији наслов - "Зашто бог нема ауто".

Опширније...

 

"Дани Лазаревца" - Видовдан у српској историји




У уторак, 28. јуна у оквиру манифестације "Дани Лазаревца" у свечаној сали Библиотеке одржано је предавање на тему "Видовдан у српској историји". Гост предавач био је Немања Девић који је веома исцрпно говорио о овом празнику који је током векова обележио српску историју као један од најзначајнијих датума. Подробно истражујући историју Србије Девић је запазио да се већина значајних догађаја који су имали огроман утицај на развој Срба и Србије догодили управо на Видовдан.

Опширније...

 

Креативна радионица за најмлађе кориснике




У суботу, 25. јуна у огранку Библиотеке у Великим Црљенима одржана је прва у низу креативних радионица за наше најмлађе кориснике, а у сарадњи са Друштвом слободних уметника “ЧЏШ” из Великих Црљена. Следећа радионица ће се одржати 27. августа. Очекујемо вас!

Опширније...

 

Промоција књиге у оквиру манифестације "Дани Лазаревца"




Синоћ је у библиотеци "Димитрије Туцовић" у оквиру манифестације "Дани Лазаревца" одржана промоција књиге "Породична преписка кнеза Милоша Обреновића из архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци Светозар Марковић" др Татјана Брзуловић Станисављевић.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следећа > Крај >>

Страна 108 од 174