Правилници



















Почетна Новости

Новости

Филмска турнеја "Слободна зона"




Данас, 30. маја, у 19:00 настављамо са филмском турнејом "Слободна зона". На реду је пројекција филма "Чујте и почујте" Вернера Херцога.

Опширније...

 

"Театар искрености" Стефана Симића у Лазаревцу




У средишту писања Стефана Симића је човек, са свим својим врлинама, манама, пороцима, заблудама и предрасудама. У књизи "Одјеци људског", коју је представио у петак, 26. маја у лазаревачкој библиотеци, заступљена је социјално ангажована проза, поезија, љубавне приче и личне импресије, по којима је Симић препознатљив.

Опширније...

 

Промоција књиге "Ка поетици смеха"




Промоција књиге "Ка поетици смеха" др Ивана Златковића у издању "Друштва за српски језик и књижевност" одржана је 17.05.2017. године са почетком у 19:00 часова. Поред разговора о хумору и комичном уопште било је приче о смешном у српској усменој прози. Тачније о хумору у усменим прозним жанровима (шаљивој причи, новели, анегдоти, басни, причи о животињама, опсценој причи, вицу и шали).

Опширније...

 

Књижевно вече Стефана Симића




У петак, 26. маја са почетком у 19 часова у сали библиотеке биће одржан "Театар искрености", књижевно вече Стефана Симића. Поред поезије коју ће аутор читати биће ту и глуме и музике па вас позивамо да се заједно забавимо и улепшамо себи то вече лепотом уметности.

 

"Слободна зона" у Лазаревцу




Лазаревац је један од 40 градова у Србији који се прикључио филмском фестивалу "Слободна зона" у оквиру којег се приказују филмови који су далеко од холивудских спектакуларних блокбастера. Они се базирају на ангажованој, савременој филмској продукцији, а циљ је бављење актуелним друштвеним и политичким темама из целог света.

Опширније...

 

Промоција књиге "Упоришта"




У четвртак, 18. маја у нашој библиотеци је представљена књига др Милоша Ковића "Упоришта", у издању издавачке куће Catena Mundi. О књизи су говорили уредник у издавачкој кући Никола Маринковић, проф. др Часлав Копривица редовни професор Факултета политичких наука у Београду, Ратко Вукелић историчар и библиотекар у нашој библиотеци и аутор др Милош Ковић, доцент на ФИлозофском факултету Београд.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следећа > Крај >>

Страна 96 од 173