Правилници



















Почетна Новости

Новости

Гусларско вече и представљање књига Славка Јекнића




У среду, 7. јуна у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге о гуслама „Гусле наше свете“ и збирке песама „Горштачки кодекс части“ Славка Јекнића. Било је то гусларско поетско вече на којем су се смењивали читање Јекнићеве поезије из збирке и певање уз гусле.

Опширније...

 

Промоција књиге „Нокат и месо“




У понедељак, 5. јуна у 19 часова у свечаној сали Библиотеке одржана је и промоција књиге приповедака „Нокат и месо“ Дејана Вукићевића. Књига је објављена у издању Културног центра Новог Сада. Ово је ауторова четврта збирка кратких прича, а поред њих објавио је и два романа. Но, овде је било речи о приповеткама, а о њима су говорили др Стојан Ђорђић и др Драгана Столић.

Опширније...

 

Концерт класичне музике




У понедељак, 5. јуна у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржан је концерт за виолину и клавир. Наступиле су Мина Алексић (виолина) и Јасмина Раковић (клавирска пратња). На програму су била дела Бетовена, Моцарта, Шумана и Вијењавског. Присутни су могли да уживају у маестралном извођењу соната за клавир и виолину као и једне шаљиве Тарантеле.

Опширније...

 

Бета и другари




Поводом Светског дана детета који се обележава 1. јуна, у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу организовано је дружење библиотекарке и песникиње за децу Елизабете Георгиеве из Димитровграда и лазаревачких рецитатора који су говорили њене песме.

Опширније...

 

"Нокат и месо" Дејана Вукићевића




Промоција књиге "Нокат и месо" Дејана Вукићевића ће се одржати у Библиотеци у понедељак, 5. јуна у 19:00.

Опширније...

 

Међународни дан детета "Бета и другари"




Поводом Међународног дана детета, деца рецитују песме Елизабете Геориев у четвртак 1. јуна 2017. године.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следећа > Крај >>

Страна 95 од 173