Почетна Новости

Новости

Бесплатна размена половних уџбеника
И ове године Библиотека "Димитрије Туцовић" организује бесплатну размену половних уџбеника. Сви заинтересовани могу донети своје старе уџбенике и затим са полица одабрати оне који су им потребни за предстојећу школску годину.

Опширније...

 

Велосипедом у лазаревачку библиотеку
У склопу пројекта "Велосипедом - Лајковачком пругом и даље", који се организује под покровитељством Народне библиотеке Србије и "Интернет клуба", Дарен Миливојевић посетио је данас нашу библиотеку око 11 часова. Суштина пројекта је прављење репортаже о библиотекама које су биле у местима кроз која је пролазио некадашњи "Ћира", исто тако промоција спорта, бициклизма и здравог живота, а такође и читања.

Опширније...

 

Станислав Краков - Повратак из заборава
У четвртак, 9. августа у сали библиотеке представљен је књижевни лик Станислава Кракова, угледног писца, редитеља, новинара, интелектуалца и колекционара ретких књига, филателије и нумизматике. О дуго времена скрајнутом и заборављеном лику Станислава Кракова говорили су Мирко Демић, значајан српски савремени писац и директор Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу и ученик лазаревачке Гимназије Лука Роксић.

Опширније...

 

Изложба фотографија Драгише Меденице
У уторак 24. јула са почетком у 19 часова у холу библиотеке отворена је ретроспективна изложба фотографија Драгише Меденице.

Опширније...

 

Промоција новог романа Игора М. Ђурића
На Видовдан, у четвртак, 28. јуна у сали библиотеке одржана је у оквиру манифестације Дани Лазаревца промоција књиге завичајног писца, сада Лазаревчанина Игора М. Ђурића. Роман је понео наслов "Девети круг светог краља (изопачено време велике деветке)".

Опширније...

 

Промоција фотомонографије "Душа Србије - Шумадија и Поморавље"
У уторак, 26. јуна у лазаревачкој библиотеци промовисана је претежно фотомонографија "Душа Србије - Шумадија и Поморавље". Аутори монографије су прекаљени фотограф и кустос из Крагујевца Предраг Михајловић Циле и новинар и фотограф Зоран Петровић, такође Крагујевчанин.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 103