Почетна Новости

Новости

Милутин Ранкович скулптор из Сербии
У Свечаној сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" промовисана је најновија књига у издању ове установе. Реч је о изводу из библиографије Милутина Ранковића, вајара и завичајног мултимедијалног уметника под називом "Милутин Ранкович скулптор из Сербии".

Опширније...

 

Фестивал српских вина 2019.
Библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца и ТО Лазаревац под покровитељством ГО Лазаревац објављују наградни књижевни конкурс поводом Фестивала српских вина.

Опширније...

 

Европски дан језика
Широм Европе 800 милиона Европљана заступљено је у 47 држава чланица Савета Европе и сви се подстичу да открију више језика у било којем узрасту, као део или уз своје школовање. То произилази из уверења Савета Европе да је језичка разноликост алат за постизање већег интеркултуралног разумевања и кључни елемент у богатом културном наслеђу нашег континента. Стога, Савет Европе, у Стразбуру, промовише вишејезичност у целој Европи.

Опширније...

 

Промоција књиге Мирка С. Марковића у БГБ
У Римској дворани Библиотеке града Београда одржана је промоција за медије најновије књиге у издању Библиотеке "Димитрије Туцовић" из Лазаревца и Фестивала хумора за децу аутора Мирка С. Марковића "Много шарена књига" са поднасловом "За малу и велику децу.

Опширније...

 

Традиционални маскенбал у Лазаревцу - одабране најбоље маске
Велика шарена Гашина поворка прошетала је Карађорђевом улицом смеха где су представљени интересантни костими и маске најмлађих. Деца су заједно са родитељима, учитељима и васпитачима показала маштовите и пажљиво састављене костиме од најразличитијих материјала.

Опширније...

 

Награде најбољим литерарним и ликовним радовима
Велики број радова пристигао је на адресу Библиотеке "Димитрије Туцовић" у Лазаревцу. Духовите песме, приче, цртежи, необични литерарни и ликовни радови, карикатуре и остале дечије рукотворине награђене су признањима, дипломама, наградама и захвалницама. Поред ученика основних школа из Србије награђена су и деца из Црне Горе и Македоније која су свој таленат, хумор и знање несебично поделили са учесницима и гостима 31. Међународног фестивала хумора за децу.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 122