Почетна Новости

Новости

Промоција књиге Снежане Љ. Адамовић
Први радни дан после ускршњих празника Библиотека је почела занимљивим програмом у којем је учествовао др Мило Ломпар. Он је, поред ауторке др Снежане Љ. Адамовић, говорио о њеној књизи "Петар II Петровић Његош у српској критичкој мисли XX века".

Опширније...

 

Још мало до бескраја
У среду, 4. априла у сали библиотеке одржана је промоција збирке песама Лазаревчанке Мире Ђурић Бркић. Ово је њена прва објављена књига, а у књизи су се нашле песме које говоре о веома личним искуствима и доживљајима који су обележили цео живот ауторке. Песме хронолошки крећу од описа срећног детињства па све до данашњих дана укључујући и веома тешку борбу против канцера из које је Мира изашла као победник.

 

Опширније...

 

Представљање књиге "Трагика Петра Кочића"
Пред препуном читаоницом Народне библиотеке у Зворнику представили смо књигу "Трагика Петра Кочића" др Милорада Ђоковића.

Опширније...

 

Промоција књиге Снежане Љ. Адамовић
У уторак, 10. априла 2018. са почетком у 19:00 часова у организацији Црквене општине Лазаревац и Библиотеке "Димитрије Туцовић" из Лазаревца одржаће се промоција књиге Снежане Љ. Адамовић "Петар II Петровић Његош  у српској критичкој мисли XX века". На промоцији ће поред ауторке говорити и др Мило Ломпар, професор на Филолошком факултету у Београду.

Опширније...

 

Међународни дан Рома
Библиотека "Димитрије Туцовић" придружује се обележавању Међународног дана Рома (8. април).

Опширније...

 

Вече традиције, песме и ћирилице у библиотеци
У среду, 28. марта са почетком у 19 часова у сали библиотеке одржана је промоција две књиге које као заједничку тачку имају народну традицију певања и наздрављања. Прва књига је биографија "Тако је живео и стварао Драгиша Недовић" др Драгана Батавељића, а друга је збирка здравица "Здрав Србине, мој поносу" коју је приредио Драгиша Симић, етно стваралац и здравичар, а о њој је говорио Миша Којић у име издавача, Удружења за заштиту ћирилице "Добрица Ерић" из Београда.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 98