Почетна Новости

Новости

Час једног венеролога
У петак 22. новембра у Свечаној сали Библиотеке одржано је стручно предавање и промоција књиге др Милана Бјекића „Записи једног венеролога“ на тему полно преносивих болести.

Опширније...

 

БГ пракса 2019
Додељени су сертификати полазницима "БГ праксе 2019", програма универзитетске радне праксе коју реализују Град Београд и Центар за развој каријере Универзитета у Београду.

Опширније...

 

Светски дан науке
У понедељак, 18. новембра 2019. организован је програм поводом обележавања Светског дана науке.

Опширније...

 

Љиљана Шарац у лазаревачкој библиотеци
Најчитанија ауторка издавачке куће Evro-Book по други пут се представила лазаревачкој публици.Читаоцима је представила својих пет романа који су се појављивали у периоду од 2015. до 2019. године. То су "Опет сам те сањао", "Где сам то погрешила", "Зид тајни", "Старија", "Старији". Публика је уживала пре свега  у живој речи ауторке која је највише пажње посветила стваралашком процесу и на тај начин лазаревчанима приближила своје мотиве за бављење списатељским радом.

Опширније...

 

Додела награда најбољима на конкурсу за поезију о љубави и вину
Додели награда најбољима на конкурсу за поезију о љубави и вину под називом "Вино је поезија у чаши" поред награђених песника присуствовали су и чланови жирија. Након саопштења које је прочитао Мирко С. Марковић, уручене су и пригодне награде : Промотивни пакети Туристичке организације Лазаревац, затим књиге из издавачке продукције Библиотеке "Димитрије Туцовић" и скулптуре Чеде Качамака, симбола нашег краја.

Опширније...

 

"Милена Дравић или кључ снова"
Прича о Монографији "Милена Дравић или кључ снова" је започела представљањем Аните Панић и њеног богатог рада на Радио Београду и РТС -у, што је и довело до ове занимљиве књиге. Прича о Милени је и прича о историји југословенског филма, јер, она је играла у 170 филмова разних жанрова.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 122