Почетна Новости

Новости

Награде најбољим литерарним и ликовним радовима
За најуспешније литерарне и ликовне радове, појединцима и установама, као и креативним сарадницима фестивала додељено је 100 признања, награда, диплома и захвалница. Са именом фестивала награде су отишле у пет држава, у Немачку, Македонију, Црну Гору, Босну и Херцеговину и Србију, у око 50 градова и села, од Лазаревца, Београда, до Тетова, Бијељине, Подгорице и Еслингена у Немачкој.

Опширније...

 

Гашино перо Иви Тењи из Сремске Митровице
Награда Гашино перо, намењена најмлађим ствараоцима, додељена је Иви Тењи, ученици ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ из Сремске Митровице за рукопис необјављених песама „Чаролија и магија“.

Опширније...

 

Кликеријада у депадансу „Бубамара“
Предшколску установу „Ракила Котаров Вука“, депаданс „Бумабара“, посетио је Драган Арсеновић, као кловн Арса и песник Милоје Радовић.

Опширније...

 

Књижевни конкурс поводом Фестивала српских
Библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца по четврти пут расписује наградни књижевни конкурс поводом Фестивала српских вина под називом "Вино је поезија у чаши".

Опширније...

 

Душан Поп Ђурђев и визуелизација поетског израза
Ученици седмог разреда ОШ „Дуле Караклајић“ разговарали су са писцем Душаном Поп Ђурђевим о његовим делима, као о поезији која се гледа. Говорећи о француском уметнику и дадаисти Марселу Дишану и импровизацији у уметности, Ђурђев је наставио причу о својим шаљивим песмама.

Опширније...

 

У делу „Види чуда“ познати писци
Књигу „Види чуда“, написану у три тома, представила је писац Гордана Тимотијевић у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 103