Почетна Новости

Новости

"Фердинанд" Стефана Костадиновића
У четвртак, 11. априла 2019. године у 19:00 одржаће се промоције књиге "Фердинанд" аутора Стефана Костадиновића.

Опширније...

 

"Марко Краљевић" и "Акико" у Лазаревцу
У четвртак, 4. априла библиотека је угостила Бранка Стевановића и Стефана Тићмија (Митића), писце за децу, а поводом Светског дана дечје књиге која се обележава у целом свету 2. априла, на дан када је рођен бајкописац Ханс Кристијан Андерсен.

Опширније...

 

Светски дан подршке особама са аутизмом
У уторак, 2. априла обележен је Светски дан подршке особама са аутизмом. Ученици ОШ "Дуле Караклајић" на платоу испред Библиотеке "Димитрије Туцовић" одржали су пригодан програм и пуштањем плавих балона послали поруку толеранције и подршке свим особама оболелим од аутизма у свету.

Опширније...

 

Ја сам Акико
Роман о девојчици која не воли границе. Љубав је као клима у татиним колима када дође зима: упали он грејање, али се кола загреју тек испред школе; кад изађем, тек тада у њима буде топло. Љубав је као клима у татиним колима – треба да угреје, да, али када ти је то заиста потребно. Љубав је бескрајна потрага за топлином.

Опширније...

 

Aвантуре Краљевића Марка
Пажња! Опасна књига!

Забрањен приступ противницима пустоловина и љубитељима досаде!

Опширније...

 

У помен Добрици Ерићу
Протеклог викенда сахрањен је један од најзачајнијих песника Србије, Добрица Ерић. Током годин свог плодног песничког стварања, посећивао је и нашу библиотеку, нарочито у време трајања Фестивала хумора за децу, на којем је једно време био редован и драг гост. Овим подсећамо на његове бесмртне песме и славимо живот кроз стихове Добрице Ерића:

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 110