Почетна Новости

Новости

Предавање о етарским уљима
У свечаној сали Библиотеке у петак, 19. априла 2019. годиме у 18:00 одржаће се предавање о етарским уљима.

Опширније...

 

Промоција књиге "Српски пут" Часлава Коривице
У понедељак, 8. априла у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге. Издавачка кућа Catena Mundi представила се лазаревачкој публици у нашој библиотеци једном од својих најновијих књига аутора проф. филозофије на ФПН у Београду Часлава Копривице "Српски пут". Никола Маринковић, извршни уредник ИК објаснио је мотив настанка ове књиге и суштину садржаја књиге. Нагласио је да је ово дело резултат дводеценијског писања професора Копривице на, махом, националне и својевремено актуелне теме, које су нажалост актуелне и дан данас. То су заправо геополитички, морални, па и економски проблеми с којима се сусрећемо уназад више деценија.

Опширније...

 

Прича о бомбардовању аеродрома у Лазаревцу 1941. године
У понедељак, 8. априла са почетком у 18 часова у простору библитеке отворена је изложба под називом „Смрт девет авијатичара: Лазаревац, 7. април 1941." аутора др Милорада Ђоковића.

Опширније...

 

"Фердинанд" Стефана Костадиновића
У четвртак, 11. априла 2019. године у 19:00 одржаће се промоције књиге "Фердинанд" аутора Стефана Костадиновића.

Опширније...

 

"Марко Краљевић" и "Акико" у Лазаревцу
У четвртак, 4. априла библиотека је угостила Бранка Стевановића и Стефана Тићмија (Митића), писце за децу, а поводом Светског дана дечје књиге која се обележава у целом свету 2. априла, на дан када је рођен бајкописац Ханс Кристијан Андерсен.

Опширније...

 

Светски дан подршке особама са аутизмом
У уторак, 2. априла обележен је Светски дан подршке особама са аутизмом. Ученици ОШ "Дуле Караклајић" на платоу испред Библиотеке "Димитрије Туцовић" одржали су пригодан програм и пуштањем плавих балона послали поруку толеранције и подршке свим особама оболелим од аутизма у свету.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 110