Почетна

Српски класици на Интернету
Велика “Антологија српске књижевности”, са сто књижевних дела, од данас је бесплатно доступна на Интернету. Циљ пројекта је да се деци у Србији и дијаспори омогући да на брз и једноставан начин дођу до најзначајнијих дела српске књижевности, оценио је министар просвете Жарко Обрадовић.

Опширније...

 

Дејан Алексић у Барошевцу
Продајна изложба "Креативног центра" која ће трајати до краја маја у нашој Библиотеци отворена је у понедељак 18. маја на најлепши могући начин. У госте нам је дошао дечји песник Дејан Алексић. Деки се дружио са малишанима у Барошевцу у дворишту ОШ "Милорад Лабудовић".

Опширније...

 

Сливен 2009
"Теме и жанрови у књижевности за децу на почетку 21. века – поглед на балканску литературу" била је тема округлог стола одржаног на једанаестом Фестивалу дечје књиге одржаном у Сливену од 7. до 9. маја ове године на коме је учествовала и представница наше библиотеке Милица Матијевић.

Опширније...

 

Музика тражи уши
"Музика тражи уши" и "Нежна песма о нежном дувољубу" нове су књиге већ прослављеног дечијег писца Дејана Алексића који ће бити гост наше библиотеке у понедељак 18. маја. Тог дана почиње продајна изложба "Креативног центра" у читаоници библиотеке.

Опширније...

 

Конкурс 21. фестивала хумора за децу

(за децу до 15-те и наставнике)ПИШИТЕ, СЛИКАЈТЕ, ПЕВАЈТЕ И РАДУЈТЕ СЕ СА НАМА

ви то умете, зато не дајте пролећу да вас омами и савлада, већ
папир, оловку, боје, ноте и машту
па обрадујте
стихом, причом, афоризмом, скечом
сликом, карикатуром, стрипом, сонгом
тему

СМЕХА, СМЕХА ДЕЦИ !

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Следећа > Крај >>

Страна 147 од 152