Почетна

Од ритуала до карневалске маске
Првог дана Фестивала посетиоци су могли да виде и најлепше радове малишана који су током летњег распуста учествовали у радионици ПУЛС театра.

Опширније...

 

Прва љубав трећи пут
Прва књига из библиотеке Златно Гашино перо, "Прва љубав трећи пут" Шима Ешића, представљена је првог дана Фестивала. Нове песме прошлогодишњег лауреата које су, како је сам признао, настајале последњих месеци, углавном на точковима, представио нам је песник лично и Душан Поп Ђурђев.

Опширније...

 

Писци у школама
Првог дана Фестивала у основним школама на територији наше општине одржана су три сусрета деце и писаца. Један од њих је био у ОШ "Војислав Вока Савић" где је сусрет са ученицима другог и трећег разреда имао Дејан Алексић.

Опширније...

 

Види чуда!
Све библиотеке на свету имају нешто заједничко. То су деца и писци. То је случај и са библиотеком из Краљева и лазаревачком библиотеком.

Опширније...

 

Гаша је нашао Мићу
Најсвечанији тренутак првог дана Фестивала хумора за децу је додела Златног Гашиног пера. Ове године главна награда Фестивала припала је Мићи Данојлићу, сигурно једном од најпопуларнијих српских писаца данас. Његова прва књига за децу објављена је пре више од пола века и још увек су емоције које она носи живе и јаке.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Следећа > Крај >>

Страна 129 од 146